Asmir Suljić pred transferom karijere?
EPA

Napušta redove Olimpije

Asmir Suljić pred transferom karijere?

Nekadašnji fudbaler Sarajeva Asmir Suljić (27) karijeru bi mogao nastaviti u Poljskoj.

Suljić od ljeta 2018. godine nastupa u Olimpiji, a igre koje pruža svrstavaju ga među najbolje fudbalere u tamošnjem prvenstvu, što, naravno, ne prolazi nezapaženo.

Posljednje informacije govore kako bi Suljić mogao vrlo lako napustiti Stožice, pošto se za njegove usluge navodno interesuju klubovi iz Njemačke, Belgije, Rusije, kao i Poljske. Otkrili su Poljaci da je Suljić na listi želja Legije iz Varšave koju vodi Banjalučanin Aleksandar Vuković koji je, kako se navodi, vrlo dobro upoznat s njegovim kvalitetama.

Na radaru Suljića također ima i Lechia Gdansk, no daleko veće šanse u cijeloj priči ima Legia, koja je ove sezone u igri i za osvajanje šampionske titule.

Nije prvi put Suljiću da skrene pažnju klubova iz Poljske. Ljetos je potpisao ugovor s Wislom Krakow, odradio je i nekoliko treninga, no kako je situacija u klubu bila daleko od idealne između dvije strane je dogovoren raskid saradnje.

Potražite više informacija na temu 1. liga Slovenije:

Ove sezone Suljić je u Olimpiji pokazao da epitet 'kralja asistencija' nije slučajno dobio u Mađarskoj. Na 29 odigranih utakmica je postigao četiri pogotka i tome dodao 12 asistencija.

Ugovor s Olimpijom mu inače važi do 2020. godine.

Promo

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi