Sada je i zvanično, Asmir Suljić u novom klubu

Potpisao do kraja godine

Sada je i zvanično, Asmir Suljić u novom klubu · Zvanično

E. Čaušević

Asmir Suljić nedavno je napustio FK Sarajevo nakon što je dogovoren sporazumni raskid saradnje, ali ovaj fudbaler ekspresno je pronašao novi angažman što je danas zvanično i potvrđeno.

Suljić je briljirao u dresu Sarajeva nakon što se vratio na Koševo, ali prošle godine nije igrao baš na tom nivou. Nakon skromnih partija u prvom dijelu sezone odlučeno je da je najbolje da se potpiše sporazumni raskid saradnje.

On je sa bordo klubom imao ugovor čak do 2025. godine, ali bilo je jasno da je došlo vrijeme da sako krene svojim putem.

Međutim, Suljić nije dugo bio bez kluba i ovaj iskusni ofanzivac ekspresno je pronašao novi angažman, te kako smo jučer najavili svoju karijeru nastavit će u Kazahstanu u dresu Tobola.

Suljuć se već prije nekoliko dana priključio kazahstanskom klubu na pripremama u Antaliji, a jutros je Tobol zvanično objavio da je bh. ofanzivac novo pojačanje tog tima.

Oglasi

Tobol je objavio da je Suljić potpisao ugovor do kraja 2023. godine i da se već nalazi s ekipom, te da je počeo pripreme.

Ovaj 31-godišnjak ponikao je u dresu Sarajeva, ali je prvi put Koševo napustio još na ljeto 2013. godine kada je otišao u Ujpest.

U Mađarskoj je ostavio veliki trag igrajući za Ujpest, Videotom i Diosgyor. Prije povratka Na Koševo nastupao je još za Olimpiju, Zaglebie Lubin i Maccabi Petah Tikvu.

Suljić je u prvom dijelu sezone u dresu Sarajeva odigrao 15 utakmica u svim takmičenjima i upisao je dvije asistencije.

S ekipom nije putovao na zimske pripreme u Međugorje i Antaliju i trenirao je odvojeno od ekipe u Sarajevu i sve je već tada slutilo da se Suljić nalazi na izlaznim vratima bordo kluba.

Sada Suljića očekuje sigurno novi izazov u Kazahtanu i u Tobolu očekuju da on bude veliko pojačanje u novoj sezoni.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi