Na tribinama arene Rođeni smo uhvatili poznato lice, stiglo je na važne pregovore sa FK Velež!

Crveni bolji od Željezničara

Na tribinama arene Rođeni smo uhvatili poznato lice, stiglo je na važne pregovore sa FK Velež!

Admin Čaušević, foto: Admin Čaušević

Velež je u ne baš dopadljivom derbiju sa Željezničarom ostavio veliku pobjedu. Na tribinama stadiona Rođeni se okupilo oko 4.000, a među njima je bilo i jedno poznato lice. 

Iza FK Velež je desetak turbulentnih dana pošto je došlo do neke vrste tektonskih promjena u sportskom segmentu kluba jer su idejni tvorci aktuelnog igračkog rostera sporazumno raskinuli saradnju.

Nedim Jusufbegović više nije trener i njega je već zamijenio Dean Klafurić koji će istina pričekati na debi pošto još nije dobio radnu dozvolu.

Sanjin Alagić ne obnaša funkciju sportskog direktora, to mjesto je za sada upražnjeno, ali bi u narednim danima moglo ponovo postati zauzeto. 

Naime, derbi protiv Željezničara sa tribina pratio je Ivan Sesar, poznato lice sa premijerligaških terena i osoba koja pretendira na poziciju sportskog direktora Veleža.

Oglasi

Kako SportSport.ba saznaje Sesar će u narednim danima obaviti važnu rundu pregovora sa klupskom rukovodstvom, a ne isključuje se mogućnost da dođe i do dogovora. 

Predsjednik Senad Kevelj je prilikom predstavljanja Klafurića kazao kako imenovanje sportskog direktora nije bilo prioritet, dok se pojavila vijest i da bi hrvatski stručnjak mogao imati ulogu i menadžera.

Ipak, dolazak Sesara u Mostar na utakmicu protiv Željezničara i "neformalno upoznavanje" sa ekipom sa tribina je nagovještaj da bi jedna od ključnih pozicija u sportskom segmetnu svakog kluba uskoro i u Veležu molga postati zauzeta. 

Sesar je dobar dio karijere proveo u Premiijer ligi, a ljubitelji domaćeg fudbala ga pamte po njegovim nastupima za Sarajevo i Široki Brijeg, dok je jedno vrijeme bio član i Tuzla Cityja. 

Potražite više informacija na temu Premijer liga BiH:

Poznat kao prava "ptica selica" ovaj 34-godišnjak je posao menadžera je počeo kaliti u Švedskoj, u međuvremenu uspostavio je kontakte širom svijeta i sada se nada angažmanu u FK Velež. 

Podsjećanja radi, Velež je sa minimalnih 1:0 pobijedio Željezničar te se može reći da je Samir Merzić u duelima protiv sarajevskih rivala odlično vodio ekipu zbog čega i zaslužuje pohvale te nema sumnje da će biti od velike koristi novom šefu štruke.

Zaprati FK Velež, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
FK Velež Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Top Komentari

Gr0hot
Jeko on?
3 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi