Potvrđen prvi zvučniji transfer u Premiershipu
FOTO: EPA

Na iznenađenje mnogih

Potvrđen prvi zvučniji transfer u Premiershipu

Haris Zilić

Završen je prvi zvučniji transfer u engleskom Premiershipu za narednu sezonu.

Brazilac Diego Crlos (29) novi je fudbaler Aston Ville potvrdili su mediji za Ostrvu.

Pomenuti fudbaler dolazi iz redova Seville. Za njegove usluge bili su zainteresovani i jači klubovi kao što su Tottenham i Arsenal, ali na kraju je tim iz Birminghama bio najbrži i najkonkretniji u cijeloj priči.

Ranije je bilo pisanja da je Carlos dogovorio detalje ugovorsa sa Newcastleom, međutim to je bil dezinofmracija ostrvskih medija i ovaj Brazilac će biti stanovnik Birminghama.

Aston Villa će do kraja dana ozvaničiti trasnfer i na klupskim kanalima putem društvenih mreža, a Carlos bi trebao danas okončati i ljekarske preglede.

Potražite više informacija na temu Premier league:

Transfer je težak oko 45 miliona eura.

Kultni klub iz Birminghama želi naredne sezone da igra ozbiljnu ulogu u Premiershipu i bude u borbi za Evropu nakon nekoliko godina pauze i sudeći prema prvom poslu, krenuli su veoma ozbiljno.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi