Guardiola prozvao Gerrarda: "Aston Villa danas nije imala trenera"

Trener Cityja vrlo oštar

Guardiola prozvao Gerrarda: "Aston Villa danas nije imala trenera"

E. Ganibegović

Manchester City je danas u ludoj završnici uspio da osvoji odnosno odbrani titulu prvaka Engleske. 

Uoči posljednjeg kola imali su bod prednosti nad Liverpoolom koji bi u slučaju bilo kakvog njihovog kiksa protiv Aston Ville, pobjedom nad Wolvesima osvojio naslov.

Kiks se nazirao. Villa je vodila 0:2 sve do 78. minute kada City za pet minuta postiže tri gola i okreće rezultat, pa je pobjeda Liverpoola od 3:1 bila bezvrijedna.

Na klupi Aston Ville sjedio je naravno Steven Gerrard, legenda Liverpoola, koji je danas htio da otkine makar bod Cityju kako bi pomogao svom najdražem klubu, no nije uspio.

Nakon utakmice Pep Guardiola ga je i javno prozvao.

"Žao mi je zbog navijača Aston Ville danas. Nisu imali trenera, ali sa strane je bio trener kojem je više stalo do Liverpoola nego do vlastite momčadi", kazao je Pep Guardiola nakon meča.

"Mi smo legende. Kad osvojiš titulu u ovoj zemlji, četiri puta u pet godina, to je zato što su ti dečki posebni, pamtit će nas. Pobjeda pred našim navijačima je sjajna", dodao je Guardiola.

Potražite više informacija na temu Premier league:

Steven Gerrard, bivši igrač Liverpoola i sadašnji trener Aston Ville, prije utakmice je izjavio da želi dobiti utakmicu protiv Cityja za navijače svoje momčadi, ali ako bi eventualni uspjeh pomogao Liverpoolu u borbi za naslov, bilo bi savršeno.

"Igrat ćemo i dati sve od sebe na terenu. Moramo pokušati osvojiti bodove za Aston Villu i naše navijače. Ako to pomogne Liverpoolu, to je fantastično, ali moj prioritet je osvojiti bodove za Aston Villu", rekao je Steven Gerrard prije meča.

Zaprati Manchester City, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
Manchester City Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Top Komentari

King_Kenny
...zahvali se sudijama na tituli i suti...i zahvali se odbrani Ville koja vam je danas pustila golove...
7 23
user1579409590
E moj Pepe sta si sile novca potrosio da bi samo uzimao Titulu Engleske.. Ej moj Pepe Klopp zdupplo manje novca uze jedne Godine Titulu Engleske, Carabao Cup, FA Cup, Ligu Prvaka, UEFA SUPER CUP i Svijetsko Klubsko Prvenstvo..
12 8

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi

Najnovije vijesti