Sve je spremno na Villa Parku: Poznate su početne postave Aston Ville i Zrinjskog

Meč se igra od 21:00

Sve je spremno na Villa Parku: Poznate su početne postave Aston Ville i Zrinjskog

Samir Mlaćo

Od 21:00 večeras se u na Villa Parku igra meč 2. kola grupne faze konferencijske lige između engleske Aston Ville i bh. prvaka Zrinjskog.

Zrinjski je napravio čudo u prošlom kolu kada je gubio 3:0 od Alkmaara, ali na kraju slavio 4:3, dok je Aston Villa neočekivano poražena od Legije sa 3:2.

Englezi će sigurno tražiti tri boda, iako je jasno da im Konferencijska liga nije u prvom planu.

Treneri Unai Emery i Krunoslav Rendulić odredili su početne postave:

Aston Villa: Martinez, Diego Carlos, Konsa, McGinn, Tielemans, Digne, Lenglet, Zaniolo, Duran, Bailey, Dendoncker.

HŠK Zrinjski: Marić, Čanadžija, Čorluka, Radić, Ivančić, Hrvanović, Ćuže, Jakovljević, Tičinović, Senić, Bilbija. Na klupi su: Nir Oin, Marin, Zlomislić, Sabljić, Kiš, Balić, Malekinušić, Mišić, Prskalo, Memija, Kožulj.

Oglasi

Unai Emery je bio jasan pred ovaj meč.

"Sutra moramo pobijediti. Prvi meč smo izgubili, a sada su bodovi važniji jer smo prvu priliku da osvojimo tri boda propustili", rekao je Emery, pa dodao:

"Moramo se boriti sutra, moramo se boriti protiv AZ Alkmaara, moramo se ponovo boriti protiv Legije i trebat će nam bodovi. Sutra je prilika da osvojimo prva tri boda."

"Ne radi se o razmišljanju da igramo pod pritiskom, već o tome da treba da igramo dobro, da igramo s ličnošću, da pokušamo da nametnemo našu ideju i osvojimo ta tri boda, to su zahtjevi koje imamo od sebe", zaključio je španski trener.

Potražite više informacija na temu UEFA Konferencijska liga:

Na drugoj strani u bh. prvaku su realni. Svjesni su da je engleski tim apsolutni favorit, ali ne idu sa bijelom zastavom. Samo igranje na Villa Parku i protiv tima iz Lige petice svakako je motiv više.

"Jedno je liga, a drugo Evropa. Izuzetno teška utakmica, ekipa satkana od pregršt kvalitetnih igrača. Ako razbiju Brighton sa 6:1, onda možete misliti o kakvom timu se radi. Naš cilj je odigrati dobro, na kraju šta bude", poručio je Rendulić nakon pobjede za vikend nad Igmanom u Konjicu.

Zaprati HŠK Zrinjski, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
HŠK Zrinjski Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Top Komentari

--------------------------Zrinjski nema sanse protiv Aston Vile, primit ce Zrinjski najmanje 5 ili 6. Aston Vila vs Zrisnjski 8 : 0.
1 2
FahrudinKonjHodzic
svi mostarci i hercegovci trebaju navijat za zrinski podrzimo zrinski
1 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi