Aston Villa prekinula niz poraza

Newcastle "pao" na Villa Parku

Aston Villa prekinula niz poraza

Večeras je zatvoreno 13. kolo Premier lige. Aston Villa je na svom terenu ugostila Newcastle i slavila pobjedu rezultatom 2:0.

Na ovaj način je Aston Villa prekinula seriju poraza (tri u nizu) u Premiershipu, dok su Svrake prekinule dobar niz - gostovanje na Villa Parku su dočekale sa dva vezana trijumfa u prvenstvu.

Otvaranje susreta nije doinjelo previše uzbuđenja, da bi gosti zaprijetili preko Shelveyja u 28. minuti. Ipak, njegov šut iz slobodnjaka je odbranio golman Ville.

Ubrzo nakon toga je zaprijetila i Aston Villa, pokušao je Douglas Luiz, ali je Dubravka bio spreman.

U 32. minuti međutim Villa stiže do prednosti. Grealish i Hourihane su kratko kombinovali prilikom izvođenja slobodnjaka (skoro na liniji kaznenog prostora), da bi Hourihane potom poslao sjajan šut ka golu Newcastlea i pogodio za 1:0.

Hourihane je četiri minute kasnije ubacio iz slobodnjaka, a El-Ghazi pogodio za 2:0.

U samom finišu prvog dijela je El-Ghazi ponovo zatresao mrežu gola gostiju, ali je njegov pogodak poništen zbog ofsajda, pa se na odmor otišlo rezultatom 2:0.

Potražite više informacija na temu Premier league:

U drugom poluvremenu su obje ekipe imale po nekoliko dobrih šansi, ali su mreže mirovale, pa je do kraja ostalo 2:0.

Aston Villa je ovom pobjedom došla do 15. pozicije i sada ima 14 bodova, do je Necastle na 14. mjestu sa bodom više.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi