Aston Villa rastužila Riverside

Doigravanje za Premier ligu

Aston Villa rastužila Riverside

Midhat Šljivak

Drugi meč doigravanja za plasman u englesku Premier ligu odigrali su danas na Riversideu Middlesbrough i Aston Villa, a na kraju su gosti slavili pobjedu od 0:1.

Odlično su gosti ušli u meč i u 15. minuti su došli do vodstva. Nakon kornera mrežu Boroa pogađa Mile Jedinak za prednost Aston Ville od 0:1.

Do kraja prvog poluvremena još nekolio šansi na obje strane. Međutim, golmani su bili na visini zadatka i odbranili su sve što je išlo prema golu.

Najbolju šansu u 44. minuti propušta Villa. Snodgrass je šutirao, a Darren Randolph vrhovima prstiju skreće loptu na prečku.

Drugo poluvrijeme nije ponudilo previše lijep fudbal. Gosti iz Birminghama su bez većih problema zaustavljali sve pokušaje Middlesbrougha.

Boro je ozbiljnu šansu imao tek u 84. minuti. Fabio je dobro šutirao, a Sam Johstone je sjajno odbranio.

Do kraja su gosti zadržali prednost i sada su jako blizu prolaska u finale doigravanja gdje ih čeka pobjednik duela Derby - Fulham. U prvom meču Derby je slavio sa 1:0.

Muhamed Bešić je odigrao svih 90 minuta za Middlesbrough i ponudio je jako dobru igru.

Championship, doigravanje:

Middlesbrough - Aston Villa 0:1 (Jedinak 15')

Top Komentari

Korisnik
Bešić je bio među najgorima a vi pišete igrao jako dobro haha
2 2

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi