40 miliona razloga zbog kojih Mourinho neće dobiti otkaz
FOTO - EPA

40 miliona razloga zbog kojih Mourinho neće dobiti otkaz

A. Beganović

Nakon šokantnog poraza od Dinama u otočkim medijima se danas mnogo pisalo o sudbini Josea Mourinha na klupi Tottenhama.

Ispadanje iz Evropa lige ugrozilo je Mourinhov status u Tottenhamu, no i pored toga, otočki mediji pišu da mu čelnici Tottenhama neće dati otkaz.

A, razlog je novac. Naime, kako javljaju mediji sa Otoka portugalski stručnjak je prilikom potpisivanja ugovora "ugradio" i klauzulu prema kojoj mu u slučaju otkaza pripada odšteta od nevjerovatnih 40 miliona eura.

Upravo zbog toga u Tottenhamu ne razmišljaju o otkazu, no ukoliko ne izbori Ligu prvaka ili ne osvoji Liga kup, čelnici londonskog kluba će sjesti s Portugalcem i pokušat će dogovoriti sporazumni raskid.

Podsjetimo, nakon poraza od Dinama Mourinho je kritikovao svoje izabranike.

Potražite više informacija na temu Premier league:

"Nisu utakmicu shvatili kao da je važna. Upozorio sam ih prije utakmice, upozorio sam ih na 0:0 i upozorio ih na poluvremenu. Nisu to shvatili ozbiljno. Pobijedili su nas u stavu", rekao je Mourinho, a i kapiten Pijetlova Hugo Lloris imao je šta poručiti saigračima:

"To je sramota. Nadam se da svi u svlačionici osjećaju da su odgovorni za ovo, jer je ovo velika sramota", rekao Lloris.

Top Komentari

Pajver
Zašto bi dobio ? Pa nije izgubio od đerzeleza
5 0
Vedox
Isfuran trener kojeg je vrijeme pregazilo. Ja vise ne znam ko ce njega htjeti dovesti za trenera ako ga i Tottenham nogira, sto ce se vjerovatno i desit
4 1

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi

Najnovije vijesti