Atalanta pregazila Bolognu
FOTO: EPA

Tim iz Bergama skočio na drugo mjesto na tabeli

Atalanta pregazila Bolognu

H. Zilić

Ekipa Atalante je od večeras drugoplasirani tim Serije A.


Tim iz Bergama je u 33. kolu pregazio Bolognu rezultatom 5:0.

Od samog početka meča, domaća ekipa je bila bolji rival. Imali su više loptu u svom posjedu, stvarali veliki broj prilika, a prvo slavlje je viđeno u 22. minuti kada je Malinovsky na asistenciju Muriela pogodio za 1:0.

Nakon gola i Muriel se našau dvoje dobre prilike, a mrežu gostiju zatresao je iz penala u 44. minuti i to je bilo 2:0 za tim iz Bergama.

U nastvaku Atalanta je krenula još silovitije prema golu Bologne, a posao im je olakšao crveni karton Schoutena u 49. minuti, tako da su gosti ostali s igračem manje.

U 57. minuti Freuler je pogodio za 3:0, a samo dvije minute kasnije Zapata pogađa za 4:0. Kod četvrtog gola asistent je bio večeras sjajni Milanovsyki.

Atalanta nije imala milosti za goste u ovom susretu.

Potražite više informacija na temu Serie A:

Propustili su dobre prilike u 71. i 72. minuti, a u 74. minuti Miranchuk pogađa za 5:0 na asistenciju Maehlea.

Do kraja meča, domaćini su mogli psotići još koji pogodak, ali ostalo je 5:0. S druge strane tim iz Bologne će pokušati što prije zaboravti večeršanji duel.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi