Roma igra derbi protiv Atalante, a Fonseca je konačno donio pravu odluku

Džeko igra od prve minute

Roma igra derbi protiv Atalante, a Fonseca je konačno donio pravu odluku

E. Čaušević

Fudbaleri Rome igraju danas na svom terenu dervi 32. kola Seriej A protiv Atalante.

Utakmica na Olimpicu nalazi se u centru pažnje jer se sastaju ekipe koje se bore za mjesto koje na kraju sezone vodi u Ligu prvaka.

Atalanta je u boljoj situaciji jer je četvrta sa 64 boda i ima čak deset bodova više od Rome koja je sedma. No, Vučica ima šansu da se uključi u borbu za Ligu prvaka ukoliko uspije da upiše pobjedu danas.

Međutim, Atalanta je u zadnje vrijeme u sjajnoj formi jer imaju pet uzastopnih pobjeda u Seriji A i zaostaju samo bod u odnosu na trećeplasirani Juventus.

S druge strane Romi ne ide baš najbolje u prvenstvu jer su u prethodnom kolu poraženi u gostima protiv Torina sa 3:1.

Edin Džeko je u Torinu bio na klupi i zaigrao je tek u finišu, ali mu je Paulo Fonseca odlučio dati šansu od prve minute večeras protiv Atalante.

Oglasi

Džeki ove sezone u Serijei A ne ide kako je navikao jer je na 22 utakmice zabio tek sedam golova. No, nadamo se da će Dijamant popraviti golgeterski učinak na večerašnjoj utakmici koja počinje u 18:30 sati.

Roma: Pau Lopez; Mancini, Cristante, Ibanez; Karsdorp, Veretout, Villar, Calafiori; Pellegrini, Mkhitaryan, Džeko.

Potražite više informacija na temu Serie A:

Atalanta: Gollini, Djimsiti, Romero, Palomino, Maehle, Freuler, De Roon, Gosens, Malinovsky, Iličić, Zapata.

Zaprati AS Roma, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
AS Roma Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi