Interu derbi za ostanak na vrhu, majstorija Lautara, Kolašinac razočaran odlukom Gasperinija

Atalanta poražena u Bergamu

Interu derbi za ostanak na vrhu, majstorija Lautara, Kolašinac razočaran odlukom Gasperinija

Edmir Škorić

U derbiju 11. kola italijanske Serije Inter je, kao gost, slavio protiv Atalante u Bergamu sa 2:1, što znači da će Nerazzurri ostati na vrhu tabele i nakon 11. kola.

Atalanta kao i obično nije ekipa protiv koje bilo ko može da lako dođe do bodova, naročito kada igra pred svojim navijačima, ali Inter je večeras uspio da dođe do cijelog plijena.

Planove gostima poremetila je povreda Pavarda nakon samo pola sata igre, pa je morao ući Darmian. U 40. minuti dosuđen je penal za goste iz Milana, a Hakan Calhanoglu je bio precizan.

Već u 55. minuti Gasperini pravi dvije izmjene i umjesto Kolašinca i Zappacoste ubacuje Pašalića i Hateboera, no samo dva minuta kasnije Lautaro Martinez donosi Interu 2:0 nakon sjajnog pogotka.

Scamacca je u 61. minuti uspio da smanji na 2:1, ali Atalanta do kraja više nije uspjela da dođe barem do boda, pa sva tri boda odlaze u grad mode.

Oglasi

Bez obzira na druge rezultate, Inter ostaje na vrhu sa 28 bodova, sada ima pet više od Juventusa i šest više od gradskog rivala Milana, koji svoje mečeve ovog kola tek treba da odigraju.

Rossoneri večeras dočekuju Udinese, dok će Juventus sutra imati teško gostovanje kod Fiorentine u još jednom derbiju kola.

Potražite više informacija na temu Serie A:

Ranije danas Napoli je slavio u gostima kod Salernitane sa 2:0. Bologna je sinoć u prvom meču kola pobijedila Lazio sa 1:0, dok se ostali mečevi igraju sitra i u ponedjeljak.

Interu slijedi važna utakmica u Ligi prvaka u gostima kod Salzburga. Nerazzurri imaju sedam bodova, koliko i Real Sociedad, Salzburg je na tri, dok je Benfica trenutno jedina bez bodova u grupi D.

Zaprati Internazionale, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
Internazionale Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi