Atalanta je oborila sve rekorde: Znate li koliko ekipa iz Bergama ima igrača na posudbi?

A čudili smo se Chelseaju...

Atalanta je oborila sve rekorde: Znate li koliko ekipa iz Bergama ima igrača na posudbi?

Ako ste mislili da je Chelsea rekorder po broju posuđenih igrača, prevarili ste se. 

Dobro je poznata informacija da londosnki Plavci imaju čak 42 posuđena igrača obzirom da su to skoro svi svjetski mediji prenijeli, ali rijetko ko zna za podatak da Atalanta ima daleko više fudbalera na posudbi.

Zahvaljući činjenici da u Italiji više klubova mogu imati prava na jednog fudbalera, tim iz Bergama je na početku sezone imao nevjerovatnih 77 fudbalera pod ugovorom, a koji su na posudbi. Danas je taj broj nešto manji i iznosi 75.

Klub iz Bergama je većinu igrača posuđivao italijanskim klubovima, ali ima i neke igrače koji su poslani u Slovačku, Francusku, pa čak i u Ekvador te Japan.

Potražite više informacija na temu Serie A:

I ostali italijanski klubovi su u sličnoj situaciji, pa tako Genoa ima 43 igrača na posudbi, Sassuolo 41, a prvak Juventus 40.

Zanimljivo, FIFA je odlučila ograničiti broj posuđenih fudbalera od strane jednog tima na šest ili osam, pa je jasno da će se Atalanta, kao i ostali nabrojani klubovi morati riješiti velikog broja igrača.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi