Atalanta kupila stadion

Godina iz snova

Atalanta kupila stadion

Football Italia prenosi kako je Atalanta kupila stadion "Atleti Azzurri d'Italia" na kojem je dosad igrala domaće utakmice. 

Predsjednik kluba iz Bergama Antonio Percassi ponudio je 10% izdašniju ponudu u odnosu na početnu cijenu koja je iznosila 7,8 miliona eura, što je bilo dovoljno da se zanemari manji iznos koji je ponudio Albinoleffe. 

"Atleti Azzurri d'Italia je u vlasništvu Atalante. Ishod ponuda postao je poznat jutros kada je komisija otvorila pristigle koverte. Atalanta je povisila početnu cijenu, te postala vlasnikom najvažnijeg sportskog objekta u Bergamu po cijeni od 8,6 miliona eura", objavljeno je u službenom saopštenju. 

Atalanta namjerava uložiti novac i da rekonstruiše stadion kako bi bio adekvatan za odigravanje evropskih utakmica. Novca u klubu ima, prije svega od prodaje igrača. 

Inače, Atalantin stadion je sagrađen 1928. godine i prima oko 25.000 gledalaca, što je sasvim dovoljno za potrebe kluba. 

Potražite više informacija na temu Serie A:

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi