Udinese i Atalanta remizirali na Dacia Areni
Foto: EPA

Italijanska liga, 35. kolo:

Udinese i Atalanta remizirali na Dacia Areni

Udinese i Atalanta odigrali su neriješno na Dacia Areni u sklopu 35. kola italijanske Serije A. 

Gosti iz Bergama su u Udine zbog povreda bili doputovali bez nekoliko važnih prvotimaca, ali to se nije pretjerano odrazilo na Gasperinijevu ekipu koja je na kraju osvojila bod. Konačan rezultat susreta glasio je 1:1

Četiri minute prije kraja prvog poluvremena Atalanta je uspjela doći do vodstva. Nakon kornera Cristante je glavom pogodio za 1:0, a s tim rezultatom se ujedno i otišlo na odmor.

U drugom dijelu, tačnije u 53. minuti, domaći su izjednačili preko hrvatskog napadača Perice. Do kraja utakmice Udinese je djelovao mnogo opasnije i svim silama je pokušavao doći do preokreta, međutim rezultat je ostao nepromijenjen. 

Nakon ovog remija Udinese je na 11. poziciji u Seriji A, dok je Atalanta i dalje petoplasirana momčad.

Potražite više informacija na temu Serie A:

Serie A, 35. kolo:

Udinese - Atalanta

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi

Najnovije vijesti