Lazio slavio u Bergamu protiv Atalante

Gosti pobijedili sa 3:1

Lazio slavio u Bergamu protiv Atalante

Endin Čaušević

Fudbaleri Lazija danas su u gostima pobijedili Atalantu sa 3:1 u meču 20. kola španske La Lige.

Rimski klub je odlično otvorio utakmicu i stigao do prednosti već u trećoj minuti kada je Radu asistirao za Marušića koji pogađa mrežu Atalante zsa 1:0.

Na drugi gol čekali smo drugo poluvrijeme. Lazio je u 51. minuti uspio da udvostruči svoju prednost kada je Correa pogodio nakon sjajne akcije rimskog kluba koji je u tri poteza sve riješio.

No, u finišu meča Atalanta je uspjela da vrati nadu da će ostati danas neporaženi. Naime, domaći su u 79. minuti uspjeli da smanje na 2:1, a pogodak je postigao Pašalić.

Potražite više informacija na temu Serie A:

Međutim, samo tri minuta kasnije gosti su stavili tačku na ovu utakmicu. Perreira je bio asistent, a konačnih 3:1 za Lazio postavio je Muriqi samo dvije nakon što je ušao u igru.

Lazio je sada prestigao Atalantu na tabeli i nalazi se na petom mjestu sa 37 bodova, dok je klub iz Bergama šesti i ima bod manje.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi