Penal drama u Francuskoj: Emiliano Martinez provocirao sve, pa postao junak Aston Ville!

Prošla i Fiorentina

Penal drama u Francuskoj: Emiliano Martinez provocirao sve, pa postao junak Aston Ville!

Eldar Ganibegović

Od 18:45 su igrane prve dvije revanš utakmice četvrtfinala Konferencijske lige. Na obje smo gledali produžetke, a na kraju su se dalje plasirali Fiorentina i Aston Villa. 

Nakon poraza 2:1 u Engleskoj, Lille je ugostio Aston Villu i do samog kraja imao 2:0 i polufinale u džepu, no Villa dolazi do gola i produžetaka.

Igrala se 15. minuta kada je Yazici pogodio za 1:0. Unai Emery je 13 minuta kasnije na teren morao poslati Rogersa umjesto povrijeđenog Zaniola.

Andre je u 68. minuti povisio na 2:0, da bi Cash pogotkom u 87. minuti utakmice donio gol i produžetke Aston Villi.

Diakite je u sudijskoj nadoknadi imao dobru šansu da sve riješi u regularnom vremenu, no njegov udarac glavom zaustavlja golman gostiju.

Golove nismo vidjeli u dva produžetka, nakon čega su uslijedili penali. Tielemans je pogodio za goste, a onda Martinez zaustavlja udarac Bentaleba.

Oglasi

Tada je provocirao publiku u nekoliko navrata. Prvo ih je ušutkivao, a onda gestikulirao budu glasniji, nakon čega je dobio žuti karton i dobio posljednje upozorenje pred isključenje.

Chevalier zaustavlja udarac Baileyja u četvrtoj seriji, a onda Cabella pogađa i vraća stvari na početak. 

Emiliano Martinez u petoj seriji zaustavlja udarac Andrea i postaje junak Aston Ville koja ide u polufinale. 

Produžetke smo gledali i u Italiji. Poslije 0:0 u Češkoj, istim rezultatom je završen i revanš između Fiorentine i Plzena.

Oglasi

Gosti iz Češke su od 66. minuti igrali s igračem manje nakon što je zbog žestokog prekršaja direktan crveni karton dobio Cadu.

Fiorentina je u produžecima slomila otpor Čeha i slavila 2:0. Gonzalez i Biraghi su bili strijelci.

Od 21 sat pratimo druga dva revanša. Sastaju se Fenerbahce - Olympiacos (prvi meč 2:3), te PAOK i Club Brugge (0:1).

Potražite više informacija na temu UEFA Konferencijska liga:

Fiorentina u polufinalu čeka boljeg iz duela Club Brugge - PAOK, dok će Aston Villa na pobjednika dvomeča Fenerbahce - Olympiacos.

Konferencijska liga, četvrtfinale, revanš utakmice:

Fiorentina - Plzen 2:0 (ukupno 2:0)
Lille - Aston Villa 2:1 (ukupno 3:3, na penale 3:4)

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi