Niko nije iskren kao Niko Kovač: "Liverpool? Ma, nema..."
Hrvatski trener Niko Kovač odbacio navode o preuzimanju Liverpoola (Foto: EPA)

Hrvat ne ide na Anfield

Niko nije iskren kao Niko Kovač: "Liverpool? Ma, nema..."

Midhat Šljivak

Hrvatski stručnjak Niko Kovač povezivao se prethodnih dana s menadžerskom pozicijom u ekipi Liverpoola. Međutim, on tvrdi da od toga nema ništa.

Jurgen Klopp odlazi na kraju sezone, a Redsi usprkos brojnim pisanjima, još uvijek nisu našli njegovu zamjenu.

Portugalac Ruben Amorim je slovio kao glavni kandidat. Engleski mediji tvrdili su da je posao uspješno završen, a zatim se on lično obratio svima.

"Ovo je posljednji put da ću govoriti o svojoj budućnosti. Nikakav razgovor nije bio, još manje bilo kakav dogovor. Jedino što želim je postati šampion sa Sportingom i to se ne mijenja", rekao je Amorim.

Nakon toga se iznenađujuće pojavilo ime Nike Kovača kao potencijalnog nasljednika Jurgena Kloppa. Ipak, ni Hrvat neće na klupi velikana s Anfielda.

Oglasi

"Uvijek se dosta piše, ali nema ništa od toga", rekao je Kovač za Servus.

52-godišnji hrvatski stručnjak posljednji angažman imao je u redovina njemačkog Wolfsburga. Ranije je radio u Monacu, Bayernu, Eintrachtu, te kao selektor reprezentacije Hrvatske.

Nigdje se nije zadržao dugo. Uglavnom je na trenerskoj klupi provodio godinu i po dvije, a najveće uspjehe je očekivano ostvario s Bayernom, ako se to može i nazvati uspjehom s obzirom na dominaciju bavarskog giganta njemačkim fudbalom.

Osvojio je Bundesligu, DFB Pokal i Superkup, a od ostalih trenerskih uspjeha s Monacom je dogurao do finala francuskog Kupa. Rubrika trofeji s ostalim ekipama je prazna.

Oglasi

Niko Kovač definitivno nije ime koje bi obradovalo navijače Redsa. I da dođe 52-godišnjak bi odmah ušao pod veliki pritisak što nije idealna pozicija za početak u Engleskoj.

Roberto De Zerbi je ponovo opcija?

Italijan Roberto De Zerbi ponovo je opcija za mjesto menadžera Redsa.

Ovaj 44-godišnji trener radi sasvim dobar posao s Brightonom. Mnoge velike klubove je privukao njegov rad i ofanzivni fudbal kojeg gaji.

U proteklom periodu De Zerbi se povezivao s Liverpoolom. Potom su se priče zbog Amorima malo stišale, a on se sve češće dovodio u kontekst s preuzimanjem Bayerna.

Također, Italijan se povezivao i s Barcelonom, ali ni tu nije bilo nikakve finalizacije posla. Sada je ponovo u igri Liverpool i vidjet ćemo šta će se na kraju odlučiti.

Vremena za čelnike Liverpoola nema previše. Na tržištu je jako mali izbor kvalitetnih rješenja, a Redsi traže čovjeka koji je spreman raditi vrhunski posao.

Potražite više informacija na temu Premier league:

Takvog su vidjeli u Xabiju Alonsu. Međutim, Španac je odbio ponude Redsa i Bayerna i odlučio je ostati u Bayeru iz Leverkusena s kojim je osvojio historijski trofej Bundeslige.

Ko će preuzeti Liverpool vjerovatno ćemo saznati veoma brzo.

Zaprati Liverpool, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
Liverpool Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi