Gasperini: Čudno je pobijediti 8:0 na gostovanju

Trener Atalante nakon utakmice

Gasperini: Čudno je pobijediti 8:0 na gostovanju

Midhat Šljivak

Rezultat od 8:0 kojim je Atalanta pobijedila FK Sarajevo u meču 2. pretkola Evropske lige iznenadio je sve.

Apsolutno niko nije očekivao ovakav rezultat pred punim Koševom, ali je tim iz Bergama očitao lekciju iz fudbala izabranicima Husrefa Musemića.

Trener italijanskog tima Gian Piero Gasperini ističe kako je veoma čudno pobijediti sa takvom razlikom na gostovanju.

"Čudno je pobijediti 8:0 u gostima, posebno nakon rezultata od 2:2 kući. Željeli smo odigrati utakmicu na visokom nivou. Krenuli smo žestoko, oni su se unervozili i to je na kraju uzrok ovakvog rezultata", istakao je Gasperini.

Pohvalio je trener Atalante posebno 19-godišnjeg Musu Barrowa koji je postigao prvi hat-trick u seniorskoj karijeri.

Potražite više informacija na temu Liga Evrope:

"Pored tri gola bio je fantastičan na terenu. Već je privukao veliku pažnju na sebe i vjerujem da će mu to dobro doći jer je jako pozitivan momak", rekao je Gasperini i dodao je:

"Polako ulazimo u pravu formu. Međutim, pred nama su tek bitni mečevi i naš cilj je plasman u grupnu fazu takmičenja. Do kraja augusta ćemo definitivno biti još bolji", rekao je trener Atalante.

Zaprati FK Sarajevo, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
FK Sarajevo Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi