Atalanta potopila Inter u Bergamu

Visoka pobjeda domaćih

Atalanta potopila Inter u Bergamu

E. Čaušević

Fudbaleri Intera danas su doživjeli težak poraz na gostovanju protiv Atalante (4:1) u meču 12. kola italijanske Serije A.

Inter je u veoma dobroj formi doputovao danas na gostovanje protiv Atalante, ali su doživjeli pravi potop. Atalanta je povela već u devetoj minuti kada je mrežu gostiju zatresao Hateboer. Domaći su do kraja prvog dijela imali još barem pet zicera, no na golu Intera briljirao je Samir Handanović.

To se Atalanti osvetilo na samom startu drugog dijela jer je Inter poravnao na 1:1 kada je s bijele tačke precizan bio Mauro Icardi. Međutim, nakon toga Atalanta je ponovo diktirala tempo meča. U 62. minuti domaći ponovo stižu do prednosti, a za 2:1 pogodio je Mancini.

U posljednjim minutama utakmice Atalanta je uspjela da postigne dva gola i tako "razmontira" Inter. Prvo je u 88. minuti Djimsiti pogodio nakon kornera, a konačnih 4:1 postavio je Gomez fantastičnim golom u četvrtoj minuti sudijske nadoknade.

Inter je treći sa 25 bodova i propustio je šansu da se izjednači na tabeli s Napolijem koji je drugi s tri boda više, dok je Atalanta sada na šestoj poziciji sa 18 bodova.

Potražite više informacija na temu Serie A:

Serie A, 12. kolo:

Atalanta - Inter 4:1

Zaprati Internazionale, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
Internazionale Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi