Atalanta potvrdila: Gasperini ostaje u klubu i naredne sezone

Odbio ponude Rome i Milana

Atalanta potvrdila: Gasperini ostaje u klubu i naredne sezone

E. Čaušević

Italijanski stručnjak Gian Piero Gasperini ove sezone napravio je fantastičan rezultat jer je odveo Atalantu u Ligu prvaka.

Atalanta će po prvi put u historiji igrati u Ligi prvaka, a mnogi su za to najviše čestitali treneru Gasperiniju koji već nekoliko sezona radni odličan posao na klupi kluba iz Bergama.

Zbog toga se našao na meti nekoliko italijanskih klubova, te se u posljednje vrijeme povezivao s Romom i Milanom koji traže trenere za novu sezonu.

Roma nije nastavila saradnju s Claudijem Ranierijem i Gasperini im je bio na listi želja, baš kao i Milanu koji je jučer prekinuo ugovor sa Gennarom Gattusom.

Potražite više informacija na temu Serie A:

Međutim, u Atalanti su svjesni da Gasperinija ne smiju pustiti tek tako i danas su potvrdili da će on ostati trener ovog tima i naredne sezone.

"Atalanta i Gasperini nastavljaju zajedno. S velikim zadovoljstvom vam možemo potvrditi da će se saradnja između našeg kluba i Gasperinija nastaviti i naredne sezone", saopštili su iz Atalante.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi

Najnovije vijesti