Atalanta propustila šansu da slavi na Meazzi, Handanović spasio Inter poraza

Serija A

Atalanta propustila šansu da slavi na Meazzi, Handanović spasio Inter poraza

E. Škorić

U jednom od derbija 19. kola Serije A Inter i Atalanta podijelili su bodove (1:1).

Obje ekipe igraju sjajno ove sezone, a nakon večeras prikazanog na Giuseppe Meazzi, stiče se dojam da je remi najrealniji, mada su i jedni i drugi imali želju da osvoje sva tri, posebno se to odnosi na domaćina koji s Juventusom vodi trku za Scudetto.

Inter je sjajno počeo meč, pa je poveo već u četvrtoj minuti. Lautaro Martinez na asistenciju Romelua Lukakua pogađa i argentinsko-belgijski tandem nastavlja da oduševljava učinkom na terenu.

Redale su se prilike, ali na novi gol čekalo se sve do 75. minute. Robin Gosens je odbijenu loptu pospremio iza leđa Samira Handanovića i gostima iz Bergama donosio izjednačenje.

Mogla je Atalanta i do pobjede, ali je maestralni Handanović odbranio penal Luisu Murielu u 88. minuti, a Inter zaprijetio u nadoknadi preko Borje Valera, koji nije bio precizan.

Potražite više informacija na temu Serie A:

Inter ostaje prvi s 46 bodova, s tim da Juve ima bod manje i utakmicu manje (sutra gostuje Romi), dok je Atalanta peta sa 35 bodova i nastaviće potjeru za prva četiri mjesta.

Inter u narednom kolu gostuje Lecceu, dok će Atalanta u Bergamu ugostiti SPAL.

Zaprati Internazionale, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
Internazionale Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Top Komentari

BaboBih
Ima Inter srece jer je VAR jos jednom zakazo, i cist penal ne svira za Atalantu u prvom poluvremenu
3 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi