Atalanta sa nova tri boda prestigla Romu

Serija A, 22. kolo

Atalanta sa nova tri boda prestigla Romu

Posljednji meč 22. kola Serije A donio je duel Cagliarija i Atalante na Sardegna Areni. Atalanta je nastavila bilježiti odlične rezultate, pa je nakon izbacivanja Juventusa iz Kupa Italije, večeras savladala ekipu Cagliarija sa minimalnih 0:1.

U Cagliariju je viđena izuzetno tvrda utakmica, ali domaći ipak nisu uspjeli izvući makar bod.

Utakmicu u kojoj nije viđen veliki broj prilika odlučio je Hateboerov gol sa otvaranja drugog poluvremena. Igrala se 50. minuta kada je Castagne ubacio, a Hateboer glavom pogodio za, ispostavilo se, konačnih 0:1.

Cagliari je svoju prvu pravu priliku imao u samom finišu i malo je nedostajlo da dođe do poravnanja i vjerovatno jednog boda.

Potražite više informacija na temu Serie A:

Ipak, Deiolin pokušaj glavom iz prve minute sudijske nadoknade zaustavila je prečka, pa je ostalo 0:1.

Atalanta nakon ove pobjede ima 35 bodova i uspjela je prestići Romu (koja također ima 35 bodova) na petoj poziciji Serije A. Cagliari je 15. sa 21 bodom.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi