Link koji mnogi navijači neće moći kliknuti: Rušenje stadiona Atalante - uživo!

Počeli radovi u Bergamu

Link koji mnogi navijači neće moći kliknuti: Rušenje stadiona Atalante - uživo!

Atalanta je jako blizu plasamana u Ligu prvaka, prvi put u svojoj historiji. Ekipa iz Bergama se, naime, tri kola do kraja sezone Serije A nalazi na četvrtom mjestu.

Klub iz Bergama se priprema i za finale Kupa Italije protiv Lazija, a danas su zvanično počeli radovi na stadionu Atleti Azzurri d'Italia.

Naime, stadion Atalante je jedan od najzastarjelijih u Italiji, ali se konačno krenulo u njegovo potpuno renoviranje.

Kada svi radovi budu završeni, stadion Atalante bi se trebao pretvoriti u ultra modernu fudbalsku arenu novog imena - Gewiss Arena.

Inače, Atalanta je 29. aprila odigrala posljednju domaću utakmicu na starom stadionu Atleti Azzurri d'Italia, a nakon što je sudija označio kraj pomenutog susreta navijači su počeli "rušiti" stadion i dijelove istog nositi kući.

Ipak, danas je i zvanično počelo "pravo" rušenje stadiona Atleti Azzurri d'Italia - tačnije, jedne njegove tribine.

Rušenje i rekonstrukcija će se vršiti u nekoliko faza, a čitav projekat bi trebao u potpunosti biti završen do 2021. godine.

Današnjem rušenju jedne od tribina prisustvuje i određeni broj navijača, a a Atalanta je čak pripredila i "live stream" izvođenja radova.

Tako svi mogu gledati rušenje tribine na OVOM linku.

Potražite više informacija na temu Serie A:

Sigurno će biti puno navijača koj neće moći gledati ove kadrove. Ipak Atalanta stanuje na ovom stadionu od 1928. godine.

Inače, Atalanta će posljednje dvije domaće utakmice Serije A protiv Genoe i Sassuola igrati na Mapei stadionu, na kojem svoje domaće utakmice igra upravo Sassuolo.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi