Atalanta u finalu Kupa Italije nakon 23 godine!

Ekipa iz Bergama izbacila Fiorentinu

Atalanta u finalu Kupa Italije nakon 23 godine!

A. Čaušević

Fudbaleri Atalante drugi su finalisti Kupa Italije nakon što su u revanš meču polufinala s 2:1 pobijedili Fiorentinu. 

Prvi susret igran u Firenci prije skoro dva mjeseca završen je rezultatom 3:3, a mreže, očekivano, i večeras nisu mirovale.

Susret je na fantastičan meč započeo za Viole. Gosti su poveli već u 3. minuti kada je na asistenciju Federica Chiese pogodio Luis Muriel.

Domaćim nije trebalo dugo da izjednače. Nakon pet godina gol u Kupu zabio je Josip Iličić. Slovenac je bio precizan iz penala u 11. minuti.

Do kraja prvog poluvremena nije bilo promjena te se na odmor otišlo pri neriješenom rezultatu koji je odgovarao domaćim.

Na startu drugog dijela dobre šanse su imali Marco Benassi za goste te Alejandro Gomez za domaće, tačnije Pierluigi Gollini i Alban Lafont su odlično zaustavili njihove pokušaje.

Atalanta je do preokreta stigla u 69. minuti. Alejandro Gomez je šutirao sa vrha kaznenog prostora, a katastrofalnu grešku je napravio Lafont koji je loše intervenisao i lopta je završila u mreži.

Tim pogotkom ekipa iz Bergama je napravila veliki korak ka finalnom susretu. Do kraja meča uspješno su sačuvali prednost i stigli do velike pobjede.

U finišu meča Duvan Zapata je imao odličnu priliku, ali nije uspio zabiti jedna na jedan. Ostalo je 2:1.

Atalanti je ovo prvo finale Kupa Italije još od 1996. godine, a do sada u svojim vitrinama imaju jedan trofej osvojen davne 1963. U finalu zakaznom za 15. maj na stadionu Olimpico će igrati protiv Lazija.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi