Nije imao ni za kifle, pa se popeo na krov svijeta, sad je u ćorsokaku: "Nemam obraza da se žalim"
Legendarna fotografija Papua Gomeza iz 2006. godine kada je djevojku umjesto na ručak vodio na sendvič

Nada se smanjenju kazne

Nije imao ni za kifle, pa se popeo na krov svijeta, sad je u ćorsokaku: "Nemam obraza da se žalim"

Admin Čaušević

Neko vrijeme je smatran istinskim fudbalskim romantikom. Mogao je igrati za najveće i najbolje klubove, ali mu je bila draža uloga liliputanca u borbi protiv brojnih divova. Sve je uspio naplatiti, međutim stigao je šok zbog kojeg trenutno ispašta.

Papu Gomez je svojevremeno bio jedan od najboljih "desetki" svijeta. Prije nekoliko godina je briljirao u dresu Atalante, dobro ga pamte navijači Sarajeva jer su ga uživo gledali na Koševu kad su Italijani potopili Bordo tim sa 8:0, a Argentinac je zabio dva gola.

Omaleni Argentinac je u Evropu stigao još 2010. godine. Krenuo je trbuhom za kruhom s namjerom da se spasi od siromaštva. Kako sebe tako i svoju vjernu pratiteljicu, današnju suprugu Linu Raff.

Bila je 2006. godina kada je tada 18-godišnji Gomez jedva sastavljao kraj s krajem. Naš narod bi rekao nije imao za kifle. U to vrijeme je nastala i fotografija kako s djevojkom jede jeftini sendvič.

Da je imao novca sigurno bi djevojku odveo na neko luksuzno mjesto, ali sebi je dao obećanje i s godinama ga je ispunio. S visinom od 167 cm neki su mu predviđali da neće uspjeti, ali nije odustajao.

Egzistenciju je počeo da rješava transferom u Cataniju 2010. godine, zatim je otišao u Metalist, a 2014. godine stiže u Atalantu i tada počinje njegov uspon.

Oglasi

Uslijedile su godine fantastičnih igara, međutim na ljeto 2020. godine nešto je puklo sa Giampierom Gasperinijem. Prodat je u Sevillu poslije čega je uslijedio najbolji period njegove karijere, barem iz rezultatskog ugla.

Postao je prvak svijeta s Argentinom, stigla je i Copa America zatim i osvojio Europa ligu sa Sevillom. I baš kada je počeo da shvata kako je to biti na krovu svijeta uslijedio je šok. Bio je pozitivan na doping testu.

Gomez je bez dozvole ljekara i kluba koristio djetetov sirup koji ga je na kraju koštao dvogodišnje suspenzije. Kazna mu je izrečena kada je potpisao za Monzu i odmah je dobio slobodne papire.

Argentinac trenutno živi u Bergamu i povremeno igra padel. Kaže da se nema pravo na šta žaliti, ali se nada da će mu suspenzija biti smanjenja.

"Bilo bi mi teže da mi se sve desilo sa 20 ili 25 godina. Ima važnijih stvari. Ne mogu se žaliti. Imam zdravlje, prijatelje, porodicu", rekao je Gomez te nastavio:

Potražite više informacija na temu Serie A:

"I dalje se obraćamo advokatima i pokušavamo pridobiti smanjenje kazne. Suspenzija je na dvije godine i da vidimo može li se nešto učiniti da se smanji. Strpljivo čekam pozitivne vijesti."

Gomez je u februaru napunio 36 godina i teško je vjerovati da će više igrati na visokom nivou i nakon što mu istekne suspenzija.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi