Preokret Atalante na San Paolu, Zapata i družina i dalje u igri za LP

Serija A, 33. kolo

Preokret Atalante na San Paolu, Zapata i družina i dalje u igri za LP

Večeras je na stadionu San Paolo duelom Napolija i Atalante zatvoreno 33. kolo Serije A. Iako je Napoli poveo, gosti iz Bergama su na kraju slavili sa 1:2.

Poveo je Napoli u 28. minuti susreta. Malcuit je odlično istrčao kontru po desnom boku i ubacio loptu pred gol, a Mertens se dobro snašao i uspio pogoditi za 1:0.

Atalanta je imala veliku priliku poravnati preko Gomeza u samom finišu prvog dijela, ali je Ospina sjajno intervenisao, pa se na odmor otišlo minimalnom predošću Napolija.

Otvaranje drugog poluvremena je donijelo nekoliko dobrih šansi na obje strane, a onda je Atalanta u 69. minuti stigla do poravnanja.

Iličić je dobro ubacio, a Duvan Zapata pospremio loptu u mrežu gola Napolija za 1:1.

Nije Atalanta odustajala od svoje igre, a u 80. minuti je stigla i do potpunog preokreta. Zapata je uradio veliki dio posla i uposlio Pašalića koji je pogodio za 1:2.

Mogao je Napoli do poravnanja u 88. minuti, ali je Callejonov pokušaj odlično obranio golman gostiju.

Do kraja nije bilo promjene rezultata, pa je Atalanta slavila važnu pobjedu u borbi za plasman u Ligu prvaka.

Potražite više informacija na temu Serie A:

Atalanta je sa nova tri boda došla do ukupno 56 i pete pozicije koja vodi u grupnu fazu Lige Evrope. Tim iz Bergama je sada i bodovno izjednačen sa Milanom koji je na četvrtom mjestu - koje vodi u LP. Iza Atalante je ostala Roma sa 55 bodova.

Napoli je ostao drugi sa 67 bodova.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi