"Atalanti odgovara da se igra po jedna utakmica u LP, biće spektakularno"

Papu Gomez vjeruje u svoj tim

"Atalanti odgovara da se igra po jedna utakmica u LP, biće spektakularno"

UEFA-in trenutni plan je da zgusne preostale mečeve Lige prvaka. Nakon što se odigraju preostali mečevi osmine finala, prešlo bi se na Final Eight u kojem bi se u svakoj fazi igrao po jedan meč.

Vjerovatno će se završnica Lige prvaka igrati u augustu, a svi mečevi će biti organizovani u jednom gradu - najvjerovatnije Lisabonu.

Atalanta je jedan od timova koji su već potvrdili plasman u četvrtfinale, a iako je igrala sjajno u Ligi prvaka svjedno će biti među autsajderima za trofej.

Međutim, kapiten Papu Gomez vjeruje da njegovom tim može do do finala i borbe za prestižni trofej jer je "sve moguće".

"Dodirnuli smo nebo, iskusivši jedinstvene i historijske trenutke za klub i grad", rekao je Gomez za TyC Sports.

"Nevjerovatno je da se sve jednostavno zaustavilo... Sada ćemo biti u četvrtfinalu Lige prvaka i nama bi, iskreno, odgovaralo da se igra samo po jedna utakmice, jer je u toku 90 minuta sve moguće. Biće spektakularno", nastavio je kapiten Atalante.

Potražite više informacija na temu Liga prvaka:

Papu je potom odgovorio na pitanje: Protiv koje ekipe bi volio igrati u finalu Lige prvaka?

"Možda protiv španskog tima, nadam se da ću igrati protiv Lea Messija i Barcelone. Uzimajući u obzir naš stil igre, mislim da bismo imali bolje šanse protiv španskog tima nego protiv tima iz Engleske ili Njemačke", istakao je Gomez.

Promo

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi