Atalantin "posao vijeka" sa Juventusom

U Bergamu broje pare...

Atalantin "posao vijeka" sa Juventusom

Inter se nadao da će ove zime realizovati transfer mladog Šveđanina makedonskih korijena Dejana Kulusevskog, ipak Juventus je krenuo u akciju i "ukrao" 19-godišnjeg ofanzivca Nerazzurrima ispred nosa.

Juventus na kraju može biti zadovoljan odrađenim poslom, ali najviše razloga za zadovoljstvo trenutno imaju u Atalanti, klubu koji je prodao Kulusevskog Staroj dami.

Atalanta je mladog Šveđanina ljetos poslala na posudbu u Parmu, a on je "bljesnuo" na Tardiniju i došao do transfera u veliki Juventus.

Iako je već ozvaničio saradnju sa Juventusom, Kulusevski će ostati u Parmi do kraja sezone na posudbi, a onda se u junu priključiti prvom timu Stare dame.

U prvi mah nije bilo tačnih informacija koliko će Staru damu koštati transfer mladog ofanzivca, ali se sada već vjeruje da je to cifra od 44 miliona eura. Tolko bi naime u konačnici Atalanta trebala zaraditi od prodaje Dejana Kulusevskog.

Juventus će Atalanti ovu cifru isplatiti u nekoliko rata, ali bez obzira na način isplate, klub iz Bergama je napravio odličan posao, o kojem je govorio i sportski direktor Giovanni Sartori.

Sartori je otkrio i da je Atalanta Kulusevskog dovela iz rodne Švedske za tek stotinjak hiljada eura.

"Platili smo manje od 200.000 eura za njega. Ako baš moram reći tačno koliko, onda recimo da je to polovina cifre koju sam pomenuo", rekao Sartori za Gazzetto dello Sport.

Dakle Atalanta je zaradila gotovo "čistih" 44 miliona eura na transferu Kulusevskog.

Inače, Atalanta je Kulusevskog u svoj omladinski pogon (U17 tim) dovela 2016. godine iz omladinskog pogona švedskog IF Brommapojkarna.

"Vjerujem da smo svi radili na ovome i postigli dogovor, oni, mi i sam Dejan. Odigrao je 17 utakmica u Seriji A i njegov razvoj je bio impresivan... Pratio sam sve njegove utakmice, sva izdanja, još od utakmice Kupa Italije sa ekipom Venezije. U aprilu će napuniti 20 godina i još ima mjesta za razvoj", rekao je Sartori, pa dodao:

Potražite više informacija na temu Serie A:

"Može postati vrhunski igrač, već je potencijal. Od juna, kada zaigra za Juventus, će biti još zreliji".

Poređenja radi, do sada je najskuplji "izlazni transfer" Atalante bio prodaja mladog defanzivca Alessandra Bastonija Interu za 30-ak miliona eura.

Zaprati Juventus, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
Juventus Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi