Athletic Bilbao bez problema protiv davljenika Mallorce

Dva isključenja u redovima gostiju

Athletic Bilbao bez problema protiv davljenika Mallorce

A. Haznadarević

Na San Mames stadionu, Athletic Bilbao je savladao Mallorcu rezultatom 2:1, te je tako posljednjeplasirani tim ostavio u još težoj situaciji.

 

Već u 8. minutu su Baskijci došli do vodstva preko Aduriza, a asistent je bio Aurtenetxe. u 24. minutu, Mallorca ostaje sa igračem manje na terenu, nakon što je po drugi put u sudijsku bilježnicu zapisano ime Fontasa.

 

U nastavku, na novo veliko uzbuđenje se čekalo sve do 79. minta, kada Llorente matira golmana gostiju nakon asistencije Susaete. Giovani dos Santos devet minuta pred kraj smanjuje rezultat na 2:1, a u posljednjem minutu meča i Navarro dobija drugi žuti karton, pa je Mallorca susret završila sa samo devet igrača.

Potražite više informacija na temu La Liga:

 

 


NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.