Bilbao i Levante remizirali u prvom polufinalnom meču Kupa kralja

Rezultat na kraju bio 1:1

Bilbao i Levante remizirali u prvom polufinalnom meču Kupa kralja

E. Čaušević

Athletic Bilbao i Levante remizirali su večeras (1:1) u prvoj utakmici polufinala Kupa kralja.

U prvih dvadesetak minuta nismo vidjeli neke izglednije prilike, ali je Levante već iz prve ozbiljnije šanse uspio da dođe do prednosti.

To se desilo u 26. minuti kada se Gonzalo Melero našao sam ispred golmana Bilbaa i bez problema je poslao loptu u mrežu za 1:0.

Bilbao je prvu ozbiljnu šansu imao tek u 50. minuti kada je šutirao Raul Garcia glavom, ali je golman Levantea odlično reagova i spasio je svog gol.

Potražite više informacija na temu La Liga:

Međutim, osam minuta kasnije spasa nije bilo. Bilbao je uspio da izjednači na 1:1 nakon što je Inigo Martinez pogodio glavom nakon kornera koji je izveo Iker Muniain.

Do kraja utakmice domaći su pokušavali da dođu do pobjede i povoljnijeg rezultata pred revanš, ali nisu uspjeli. Sigurno je da su u Levanteu mnogo zadovoljniji rezultatom u večerašnjem meču jer se revanš igra na njihovom terenu.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi