Athletic Bilbao šalje Kodru na posudbu

Bh. napadač se nije snašao

Athletic Bilbao šalje Kodru na posudbu

Povremeni reprezentativac BiH Kenan Kodro nije se najbolje snašao ni u Athletic Bilbau.

Nadao se Kodro da će nakon neuspjeha u Kopenhagenu uspjeti na najvišoj sceni da dokaže koliko vrijedi, ali status kakav ima danas gotovo da ne može biti gori.

Kodro je na jedanaest utakmica u LaLigi sakupio tek jednu minutu u Athleticovom dresu, zbog čega je i sam frustriran, a mediji u Španiji pišu da će u januarskom prijelaznom roku napustiti Bilbao.

Jasno je svima u klubu da na Kodrinoj prodaji teško mogu profitirati, pogotovo sada kada ima očajnu statistiku, a kao idealnu opciju vide posudbu. I to ne u bilo kakav klub. Španci navode da Baskijci namjeravaju vratiti Kodru u život tako što će ga poslati u klub s jasnom napadačkom filizofijom, kako bi postigao što više golova i samim tim sebi digao cijenu.

Potražite više informacija na temu La Liga:

"Cilj je vratiti Kodri samopouzdanje, ali i biti u mogućnosti da se proda po povoljnoj cijeni", pišu španski mediji o namjerama Athletic Bilbaa.

Izvjesno je da Kodro četverogodišnji ugovor koji ima neće odraditi do kraja, a ranije se špekulisalo da ga u svojim redovima žele vidjeti Zaragoza i Celta.

Promo

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi