Pamtit će se ono što u Bilbau večeras spremaju za Barcelonu
Veliki protesti spremaju se u Bilbau protiv Barcelone zbog skandala i plaćanja sudija (Foto: Instagram)

Veliki protest

Pamtit će se ono što u Bilbau večeras spremaju za Barcelonu

Midhat Šljivak

Barcelona večeras na San Mamesu u Bilbau gostuje ekipi Athletica, a ovaj meč bit će pod posebnom lupom zbog onog što navijači domaćeg tima spremaju velikom rivalu iz Katalonije. Oni će nakon pola sata igre u teren ubaciti novčanice s raznim likovima i tako će iskazati protest protiv Barcelone u slučaju korupcije i plaćanja nekadašnjeg člana sudijske komisije Enriqueza Negreire.

Barcelona se našla usred ogromnog skandala sa sudijama. Otkrivene brojne uplate na račun nekadašnjeg čelnika sudijske komisije Jose Marije Enriqueza Negreire za određene 'savjete'.

Oni su mu od 2016. do 2018. godine za savjete oko suđenje isplatili 1.4 miliona eura, a potom su otkrivene i druge uplate izvršene godinama unazad.

Klubovi iz La Lige javno su se pobunili protiv Barcelone. Ipak, navijači Athletica odlučili su prvi reagovati i oni će na svoj način izraziti protest protiv katalonskog kluba.

Tako će u 30. minuti večerašnjeg meča teren zasuti lažnim novčanicama na kojim piše 'Mafia', a pored toga spremili su i dodatne novčanice.

Oglasi

Na terenu će biti lažne novčanice eura s likovima Joana Laporte (100 eura), predsjednika Fudbalskog saveza Španije Josea Luisa Rubialesa (200 eura), te novčanica s likom Negreire od 500 eura.

U jednom trenutku će ove novčanice završiti u terenu. Tako će biti izražen protest prema katalonskom timu koji je već optužen za korupciju.

Novčanice koje su pripremili navijači Athletic Bilbaa

"Neka bude jasno da Barcelona nikada nije kupovala sudije i Barcelona nikada nije imala namjeru da kupuje sudije, apsolutno nikada", rekao je predsjednik Barcelone Joan Laporta prije nekoliko dana nakon što je njegov tim zvanično optužen za korupciju.

Katalonce bi u slučaju da se krivica dokaže mogla sačekati poprilično žestoka kazna koja bi svakako uništila reputaciju Barcelone.

UEFA je najavila istragu i postoji mogućnost da se tim s Camp Noua izbaci iz evropskih takmičenja na određeni period, a i La Liga je spremna da ih kazni.

Potražite više informacija na temu La Liga:

Barci prijeti oduzimanje 15 bodova u ovoj i 15 bodova u narednoj sezoni. To bi značilo gubitak titule ove sezone, ali i ogroman minusa na ulasku u narednu.

Ovakva kazna sigurno bi bila ozbiljan udarac za katalonskog velikana i vidjet ćemo šta će se zaista desiti.

Zaprati Barcelona, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
Barcelona Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Top Komentari

user1607499935
Kada ce Real doci na red? Te savjetnike za suđenje ima i plaća ih i vaš Real i to u Španiji svi govore. "Pomalo mi je smiješno da madridski mediji i navijači Real Madrida optužuju Barcelonu za navodno potkupljivanje sudija preko Negreire, dok Larlos Megia Davila radi za Real. On je bio sudija u La Ligi sve do 2009. godine, a onda je momentalno dobio posao u Realu kao savetnik za suđenje. Danas radi kao njihov delegat. Real Madrid je poznat po zamjeni teza i kontroli medija.", zaključio je Ituralde Gonzales.
3 2
NoSikiriky
"Velikom rivalu" HAHAHAHAHAHAHAHAHH nisu oni njima ni do glavića kur*a, ma šta glavića, nisi im ni do tetive..
1 3

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi