Athletic Bilbao slavio protiv Granade golom Aduriza

Athletic Bilbao ugostio na San Mamesu Granadu

Athletic Bilbao slavio protiv Granade golom Aduriza

Athletic Bilbao je večeras u okviru 29. kola španske Primere na svom terenu dočekao Granadu. Domaćin je slavio 1:0. 

Prvu priliku na susretu imao je Brahimi, ali je njegov udarac bio neprecizan. U 14. minuti susreta zaprijetio je Bilbao, ali je udarac Gomeza neprecizan. Domaćin je opet zaprijetio u 22. minuti susreta, ali Herrera nije ugrozio golmana gostiju.

 

Granada je zaprijetila u 22. minuti preko Nolita, ali je ostalo 0:0. U 35. minuti nova prilika za domaće, međutim neprecizan je ovaj put bio Laporte. Do odlaska na odmor rezultat se nije mijenjao.

 

Prvu priliku u nastavku imao je Bilbao, ali je udarac Herrere zaustavljen. U 60. minuti susreta prilika za Aduriza, međutim ostalo je 0:0. U 67. minuti susreta korner za Bilbao izveo je Susaeta, a najbolje se snašao Aduriz koji je donio vodstvo domaćinu. 

 

Potražite više informacija na temu La Liga:

U 71. minuti susreta zaprijetila je Granada, ali je udarac Iniga Lopeza neprecizan. U 74. minuti Aduriz je imao priliku da postigne i drugi gol večeras, ali je ostalo 1:0. U 80. minuti Bilbao je ostao sa deset igrača nakon što je Susaeta dobio drugi žuti karton. Do kraja se rezultat nije mijenjao, a Bilbao je upisao nova tri boda.

 

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.