Athletic na krilima sjajnog Aduriza pregazio Granadu

Primera Division, 26. kolo

Athletic na krilima sjajnog Aduriza pregazio Granadu

U prvoj utakmici 26. kola španske Primere Athletic Bilbao je an svom San Mamesu pregazio Granadu sa ubjedljivih 4:0. 

Izabranici Ernesta Valverdea nisu imali previše problema sa gostima iz Granade, a fantastičnu partiju je pružio napadač Athletica Aritz Aduriz koji je postigao hattrick. 

Granada se držala samo šest minuta kada je Aduriz na asistenciju Iraole započeo svoju golgetersku seriju. U 18. minuti je već bilo 2:0, a ponovo je strijelac bio Aduriz, ovaj put na asistenciju Susaete. 

Athletic je i u nastavku meča bio mnogo bolji tim, šanse pred golom Granade su se smijenjivale kao na traci, ali golova nije bilo sve do 74. minute. Mainz je skrivio penal i zaradio crveni karton, a penal je u gol pretvorio fantastični Aduriz. 

Potražite više informacija na temu La Liga:

Gosti se nisu ni oporavili od šoka, a već je bilo 4:0. U 80. minuti je strijelac bio Carlos Gurpegi. Do kraja meča je Athletic rutinski odradio posao i zasluženo upisao nova tri boda s kojima se učvrstio na četvrtoj poziciji na tabeli. 

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Najnovije vijesti