Pakao se sprema: Gosti jedva stigli do stadiona, početak utakmice je pomjeren

Bitka za finale Kupa kralja

Pakao se sprema: Gosti jedva stigli do stadiona, početak utakmice je pomjeren

Edmir Škorić

Uzvratna utakmica polufinala španskog Kupa kralja između Athletica i Osasune neće početi u 21 sat, kako je prvobitno predviđeno.

Eskepdicija Osasune imala je probleme po dolasku na San Mames, gdje će večeras pokušati da preko domaćeg Athletica izbori historijsko finale Kupa. Pamplonci imaju 1:0 iz prve utakmice, ali svjesni su da ih čeka, blago rečeno, pakao.

Bilo im je jasno po samom dolasku na stadion. Imali su određenih problema pri dolasku na San Mames, pa su stigli pola sata kasnije nego što su planirali. Trebali su doći u 19:30, ali su došli u 20 sati.

Zbog toga su tražili od organizatora da se pomjeri početak utakmice.

Nakon svih zavrzlama koje su se dogodile, konačno su i službeno objavili da će utakmica umjesto u 21, početi 21 sat i 10 minuta.

Oglasi

U Bilbau vlada opšte ludilo na ulicama, a ovako su navijači dočekali svoje heroje, autobus s igračima Athletica.

Athletic ima 0:1 iz prve utakmice, ali na svom San Mamesu itekako ima pravo da se nada finalu. Učiniće crveno-bijeli apsolutno sve da prođu dalje.

Podsjetimo da je u drugom polufinalu Barcelona domaćin Real Madridu u srijedu navečer, nakon što je katalonski tim u Madridu prethodno slavio sa 1:0.

Gledajući rezultate prvih utakmica, finale Barcelona - Osasuna je trenutno najbliže, ali daleko su i jedni i drugi od toga. I Real i Athletic itekako imaju šta da ponude u revanšima...

Top Komentari

E.Car
Pročita li iko tekst prije objave, ko sad ima prednost iz prve utakmice a ko je bliže finalu!!!!
1 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi