Athletic slavio minimalnu pobjedu nad Granadom u prvom meču polufinala Kupa Kralja

Dominacija domaćih, ali na kraju samo gol prednosti

Athletic slavio minimalnu pobjedu nad Granadom u prvom meču polufinala Kupa Kralja

Večeras je na San Mamesu odigran prvi meč polufinala španskog Kupa Kralja između Ahtletic Bilbaa i Granade. Domaći Athletic je bio bolji i slavio pobjedu rezultatom 1:0.

Opasniji su domaći bili od otvaranja meča, a prva velika šansa je viđena u 22. minuti kada je golman Granade odlično odbranio pokušaj Vesge.

Nastavila se dominacija Ahtletica koji je u 42. minuti stigao do prednosti. Jednu dugu loptu je sjajno primirio Inaki Williams, povukao, a potom i ubacio pred gol Granade. Tamo se našao Iker Muniain i pogodio za 1:0.

Postavio je tada Muniain rezultat prvog dijela, da bi se na otvaranju nastavka ponovo zatresla mreža gola Granade. Ipak, gol Yeayja Alvareza je naknadno pomništen zbog ofsajda.

Tresla se mreža gola Granade i u 60. minuti. Lijepo je pogodio Capa, ali je gol nakon intervencije VAR-a poništen zbog ofsajda Inakija Williamsa.

Ipak, Athletic je do kraja uspio sačuvati barem jedan gol prednosti i zasluženo slaviti u prvom meču polufinala.

Revanš na stadionu Granade se igra sljedeće sedmice, a vrijedi napomenuti i da je drugi polufinalni meč Real Sociedad - Mirandes.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi