Za Inakija Williamsa su umor i povreda nepoznati pojmovi

Nevjerovatan podvig Baskijca

Za Inakija Williamsa su umor i povreda nepoznati pojmovi

S. Grebović

Za Inakija Williamsa se sa sigurnošću može se reći da važi za jednog od najspemnijih fudbalera današnjice, a ovaj podatak to i dokazuje.

Sa današnjom utakmicom protiv Real Sociedada, u kojoj je inače Williams pogodio, stigao je do 141. utakmice u španskoj Primeri u kojoj je za redom nastupio za svoj tim.

Posljednji put napadač Athletic Bilbaa nije bio u protokolu svoje ekipe još 17. aprila 2016. godine u meču protiv Malage na gostovanju u kojoj su Baskijci slavili sa 1:0.

Djeluje gotovo nestvarno da se skoro tri godine nije povrijedio i da je u svakoj utakmici bio na raspolaganju svom treneru, čime se malo koji fudbaler u svijetu može pohvaliti.

Potražite više informacija na temu La Liga:

Ove je sezone na 27 utakmica u svim takmičenjima postigao osam pogodaka, a sredinom sedmice je upravo njegov gol u posljednjim trenucima meča eleminisao Barcelonu iz Kupa Kralja.

Bilo bi zanimljivo vidjeti šta o ovom misli Neymar koji važi za jednog od najplaćenijih fudbalera danas, a koji je svako malo povrijeđen...

Top Komentari

Śmeker007
Jak igrac, zelio bi ga vidjeti u nekoj jacoj ekipi, no imam osjecaj da se ostati vjeran svom ATB...
3 1
jugjejedan
dobar, nema šta,spreman al taj gol protiv barce nije ni on znao da ulazi to je autogol tako da
0 1

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi