Atić: Niko ne vjeruje u ovu reprezentaciju

Bh. reprezentativac nakon utakmice protiv Bjelorusije

Atić: Niko ne vjeruje u ovu reprezentaciju

D. Rakanović

Košarkaška reprezentacija Bosne i Hercegovine sinoć je u Skenderiji savladala Bjelorusiju sa 88:67. 

Najefikasniji pojedinac u bh. timu bio je Edin Atić koji je postigao 23 poena. 

Atić je nakon utakmice naglasio da u prvom poluvremenu naši reprezentativci nisu bili dovoljno koncentrisani, kada je naša reprezentacija i bila u rezultatskom deficitu. 

"Prvo poluvrijeme nismo bili dovoljno koncentrisani, ušli smo lagano u utakmicu. Nakon što smo odigrali ovaj period utakmice slabo, otišli smo u svlačionicu i dogovorili se da odigramo bolje, da odigramo jako i da odmorimo jedan slobodan dan koji imamo na raspolaganju", poručio je Atić. 

"Skupili smo se, radimo svi zajedno i dobro se poznajemo. Željni smo igre i dokazivanja, ovi mladi igrači zaslužuju da dobiju priliku i da napreduju", rekao je bh. reprezentativac. 

Atić očekuje da će u pretkvalifikacijama za Svjetsko prvenstvo napraviti što bolji uspjeh.

"Niko ne vjeruje u ovu reprezentaciju, tako da ćemo pokazati šta vrijedimo i zaista možemo. Borit ćemo se za svaku loptu na terenu i radit ćemo za što bolji uspjeh u pretkvalifikacijama", poručio je Atić.

Podsjetimo, utakmicu je obilježila povreda Džanana Muse koji je zadobio prelom nosa na tri mjesta. Ljekarski tim je Musi naredio strogo mirovanje sedam dana, nakon čega će biti obavljena kontrola. 

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi