Atić: U četvrtfinalu može biti svašta

Sjajni bh. košarkaš briljira na Evropskom prvenstvu

Atić: U četvrtfinalu može biti svašta

Adnan Beganović

U jednoj od najvažnijih utakmica generacije juniorska košarkaška reprezentacija Bosne i Hercegovine je nadigrala Italiju (72:59).

Pobjedom nad Italijom mladi bh. košarkaši plasirali su se u četvrtfinale Evropskog prvenstva, a u našem taboru vjeruju da mogu i do polufinala.

Naravno, neće biti lako, no s obzirom na igre kakve priikazuju u Grčkoj, naši mladi košarkaši imaju pravo biti optimisti. Mnogo toga u čevrtfinalnom meču zavisit će i od Edina Atića, košarkaša Sparsa, koji je danas protiv Italije odigrao fenomenalno.

"Zbog ovoga se trenira cijeli život. Polako ispunjavamo svoje snove, osjećamo se nevjerovatno. Međutim, moram reći da se plasmanom u četvrtfinale nismo zadovoljili. Ne želimo stati na ovome. Idemo se sada malo odmoriti i onda u nove pobjede", za SportSport.ba kaže jedan od najtalentovanijhih bosanskohercegovačkih košarkaša.

Mladi Atić je pun optimizma i s velikim nestrpljenjem očekuje naredni susret na Evropskom prvenstvu.

"Nije mala stvar biti među osam najboljih selekcija u Evropi. Sada kreću prave utakmice, a takve volim najviše. U četvrtfinalu može biti svašta", govori Atić.

Podsjetimo, Atić je danas protiv Italijana odigrao simultanku. Ovaj mladi košarkaš postigao je 24 poena, kojima je dodao 17 skokova i pet asistencija, te je tokom cijelog susreta bio neriješiva enigma za protivnika.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.