Memić: Gladni smo uspjeha, želimo više od četvrtfinala

Juniorska reprezentacija u četvrtfinalu Evropskog prvenstva

Memić: Gladni smo uspjeha, želimo više od četvrtfinala

Adnan Beganović

Juniorska košarkaška reprezentacija Bosne i Hercegovine plasirala se u četvrtfinale Evropskog prvenstva, te je tako ostvarila jedan od najvećih uspjeha bh. košarke nakon agresije na našu zemlju.

Mladi bosanskohercegovački košarkaši na smotru najboljih juniorskih selekcija Starog kontinenta otputovali su tiho, a u Sarajevo će se bez obzira na rezultat u četvrtfinalu vratiti kao veliki pobjednici.

Iako se radi o talentovanoj generaciji, malo ko u našoj zemlji je očekivao da će na Evropskom prvenstvu ostvariti neki zapaženiji rezultat. U utakmici koja je odlučivala o sudbini mladih bh. košarkaša sjajnu partiju pružio je i Enis Memić, košarkaš Murray State Collegea.

"Ne znam šta da vam kažem. Osjećaj je neopisv, ali mi smo još uvijek "gladni". Želimo još više, želimo igrati u polufinalu. Možemo igrati sa svima i s velikim nestrpljenjem očekujemo naredni susret", za SportSport.ba je istakao Memić.

Mladi bh. košarkaš ističe da je zajedništvo ključ uspjeha ove generacije.

"Talentovani smo, dugo smo zajedno i dobro se poznajemo. Zajedništvo je ključ uspjeha ove generacije. Rekao sam, medalja bi nam značila ostvarenja sna. Nakon svih ovih godina, treniranja i odricanja imamo priliku da se u Bosnu i Hercegovinu vratimo sa medaljom. Kako bi to bilo lijepo", zaključio je Memić.

Podsjetimo, u duelu sa Italijom Memić je pružio fenomenalnu partiju. Upisao je 13 poena, kojima je dodao sedam skokova i uz Edina Atića i Đorđa Aleksića jedan je od najazslužnijih za veliki trijumf.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.