Protiv Italije za povijesno četvrtfinale

Evropsko prvenstvo

Protiv Italije za povijesno četvrtfinale

Midhat Šljivak

Juniorska košarkaška reprezentacija Bosne i Hercegovine, danas igra odlučujući meč za plasman u četvrtfinale Evropskog prvenstva, koje se igra u Grčkoj.

Naša selekcija je jučerašnjom pobjedom nad Rusijom (67:61), stigla na korak od plasmana u četvrtfinale, ali za odlazak među osam najboljih selekcija Evrope biće potrebna pobjeda nad selekcijom Italije.

Italijani su jako nezgodan rival. Kvalitetom ne odskaču od naše selekcije, ali su jučer iznenadili selekciju Litvanije, te i oni imaju veliki motiv protiv naše selekcije.

Izabranici Marka Trbića i s porazom od Italije mogu osigurati plasman dalje. Ako bi naša selekcija izgubila od Italije, a Rusija večeras dobije domaćina Grčku, bh. tim bi prošao dalje. Eventualni plasman među osam najboljih selekcija Evrope, bio bi povijesni uspjeh.

Sistem takmičenja u omladinskim kategorijama je zaista nevjerovatan. Iako su učesnici drugog kruga, naša reprezentacija još uvijek ima šansu i da ispadne iz A divizije.

Ukoliko se ne plasiramo u četvrtfinale, slijedi nam duel s jednom od ekipa iz doigravanja za opstanak. Najvjerovatnije bi to bila Ukrajina, no ipak se nadamo da će danas Italija biti savladana, te da će i naš juniorski tim, nakon U16 selekcije prošle godine, zaigrati u četvrtfinalu Evropskog prvenstva.

Bosna i Hercegovina će se s Italijom sastati danas, s početkom u 13:30 sati.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Najnovije vijesti

Najčitanije iz kategorije