Atleta kakvu svijet fudbala ne pamti: Ronaldo se kod gola odrazio 71 cm, u zraku proveo 1,5 sekundi

Impresivne brojke Portugalca

Atleta kakvu svijet fudbala ne pamti: Ronaldo se kod gola odrazio 71 cm, u zraku proveo 1,5 sekundi

Portugalski fudbaler Cristiano Ronaldo postigao je danas protiv Sampdorije jedan od najimpresivnijih golova svoje karijere. 

Ronaldo je bio strijelac drugog gola svog Juventusa na gostovanju kod Sampdorije u pobjedi od 2:1, a pogodak je postigao glavom i to na impresivan način.

Dobro je poznato da je Portugalac nevjerovatna atleta, a to je večeras po ko zna koji put dokazao.

On se prilikom pogotka, da bi dohvatio loptu glavom, odrazio čak 71 centimetar, a u zraku je proveo gotovo nestvarnih sekundu i pol.

Posljednji put je sličan gol postigao u polufinalu Evropskog prvenstva 2016. godine protiv Velsa. Poređenja radi, tada se odrazio pet centimetara više nego večeras, ali u zraku je proveo 'samo' 0,85 sekundi. Zanimljivo, tada je lopta u mrežu ušla brzinom od 77,8 kilometara na sat.

Iako je sada stariji čak tri i pol godine nego tada, Ronaldo pokazuje da mu godine ne mogu apsolutno ništa.

Potražite više informacija na temu Serie A:

Inače, ovo mu je bio deseti ovosezonski pogodak u Seriji A i peti vezani susret na kojem trese protivničke mreže.

Zaprati Juventus, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
Juventus Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Promo

Top Komentari

Emir
Moze li kepec Messi ovo???? Hahahahah
16 12
terenac123
Kakva zvjer , svaka cast ;-) A ovi sto porede Messija i njega su smjesni. To je kao poredit Jordana ili Bryanta i onog "GRKA" Giannis Antetokounmpoa.
4 8

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi