Transfer Depaya će uskoro postati završena stvar

Čini se da je dogovor dva kluba ipak postignut

Transfer Depaya će uskoro postati završena stvar

Samir Mlaćo
Popularni Fabrizio Romano tvrdi da će Atletico Madrid uskoro potvrditi dolazak Memphisa Depaya iz Barcelone. O tome se već danima priča, a Depay se danas nije pojavio na treningu svog tima.

Navodno bi obeštećenje trebalo iznositi tri miliona eura.

Barceloni je nedavno propala zamjena sa Atleticom na relaciji Correa-Depay, a Nizozemac je ranije odbio priliku da pređe u Inter.

Ranije su se pojavile informacije da će zapravo doći do razmjene igrača i da će Barcelona napraviti sjajan posao sa Atleticom, no od toga prema svemu sudeći nema ništa.

Katalonci za Depayja ne žele novac već Yannicka Carrasca koji bi mogao bio njihova želja u suprotnom pravcu.

To je nedavno potvrdio i Gerard Romero koji je objavio da su Barcelona i Carrasco razgovarali još tokom Mundijala u Kataru i da Belgijanac također forsira odlazak u katalonski klub.

Oglasi

Sve olakšava i činjenica da njega zastupa Pini Zahavi baš kao i Lewandowskog jer se zna da su Laporta i ovaj agent u odličnom odnosu.

"Barcelona je već tokom Svjetskog prvenstva razgovarala s Yannickom Carrascom. Carrasco forsira svoj transfer u Barcelonu, a prednost u cijeloj priči je što i njega zastupa Pini Zahavi. Svakim novim danom, razmjena Memphis Depay - Carrasco dobija sve veće interesovanje", poručio je Romero.

Protiv odlaska Depaya bio je trener Katalonaca Xavi Hernandez je kazao da ga želi ostaviti i da svi nogometaši imaju priliku da se izbore za svoju minutažu.

Xavi je i ranije govorio da je zadovoljan igračima koje ima i da mu je jasno da neki nisu zadovoljni minutažom, ali da se nada da će ostati na okupu do kraja sezone.

Potražite više informacija na temu La Liga:

No, u svemu tome Depay će donijeti konačnu odluku i kako stvari stoje to bi mogao uraditi već u narednim satima.

Vjerovatno već do kraja dana, no nije baš rijetkost da se situacija u posljednji čas i promijeni.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi