Barcelona pregazila Atletico usred Madrida!
Uvjerljiv trijumf Barce

Tri gola u mreži Jorgandžija

Barcelona pregazila Atletico usred Madrida!

M. Šljivak

Barcelona je u derbiju 29. kola La Lige razbila na gostovanju u Madridu ekipu Atletica s uvjerljivih 3:0.

Katalonci su večeras na Wanda Metropolitano stadionu odigrali jednu od najboljih utakmica sezone. Na kraju su potpuno nadigrali Atletico i slavili su uvjerljiv trijumf.

Atletico je izgledao odlično u uvodnih pola sata meča. Imali su domaći nekoliko šansi, ali ih je presjekao pogodak u 38. minuti. Joao Felix postiže novi pogodak protiv tima s kojim je pod ugovorom i donosi Barci prednost od 1:0.

Ovim rezultatom se odlazi na odmor, da bi na samom otvaranju drugog dijela gosti stigli i do drugog pogotka. Robert Lewandowski majstorski matira Jana Oblaka za prednost od 2:0.

Marc Andre ter Stegen potom ima nekoliko odličnih odbrana i zaustavlja Atletico na putu povratka, da bi pitanje pobjednika gosti riješili u 65. minuti kada je Fermin Lopez zabio za konačnih 3:0.

Oglasi

Golova je u ovom meču moglo biti još. Dosta je šansi propušteno s obje strane i pojedine šanse je bilo teže promašiti nego pogoditi.

Domaći tim je meč završio s igračem manje nakon što je u posljednjim sekundama direktan rveni karton dobio Molina.

Na kraju tri boda idu u Barceloni. Katalonci se još uvijek nadaju da mogu dostići Real Madrid i osvojiti naslov prvaka, no to je veoma teška misija za tim Xavija Hernandeza.

Na reprezentativnu pauzu Barca odlazi s minus osam u odnosu na Kraljeve. Razlika nije nedostižna, ali Real igra fenomenalno i pred Kataloncima je veoma težak zadatak.

Atletico je nakon ovog poraza ostao na petoj poziciji. Tim Diega Simeone skupio je 55 bodova i predstoji im bitka za Ligu prvaka.

Potražite više informacija na temu La Liga:

La Liga, 29. kolo:

Atletico Madrid - Barcelona 0:3

Zaprati Barcelona, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
Barcelona Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Top Komentari

Baron22
Sta se ložite idioti ljudi igrali 120 minuta ,prošli na penale žabare , i šta da su dobili slučajno ni gore ni dole ostaju na petom mjestu ....**** vas uefalona
0 2
Mostarac94
Pi ckine malene madridske vazda spuste gace pred barcelonom hahaha zato i jesu bitni ko semafor u gta, Cestitke Barci na pobjedi svakako
2 2

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi