Svi su se čudili što Griezmann nije pucao penal, a onda je Simeone dao bizarno objašnjenje

Carrascco nije uspio zabiti gol

Svi su se čudili što Griezmann nije pucao penal, a onda je Simeone dao bizarno objašnjenje

Endin Čaušević

Nevjerovatne scene gledali smo sinoć u Madridu kada je glavni sudija Clement Turpin svirao kraj utakmice između Atletica i Bayer Leverkusena, a zatim je nakon poziva iz VAR sobe vratio igrače na teren jer je odlučio svirati penal za domaći tim kojeg Yannick Carrasco nije uspio pretvoriti u pogodak.

Atletico Madrid sinoć je igrao najvažniju utakmicu u dosadašnjem dijelu Lige prvaka jer je izabranicima Diega Simeonea odgovarala samo pobjeda u ovom meču kako bi i dalje imali šanse da se plasiraju u nokaut fazu ovog takmičenja, ali to nisu uspjeli da urade.

Sinoćnja utakmica između Atletica i Bayera završena je rezultatom 2:2 što je na kraju poslalo Porto u osminu finala Lige prvaka, dok će se upravo ove dvije ekipe u zadnjom kolu boriti za treću poziciju koja vodi u nokaut fazu Evropske lige.

Međutim, o scenama sa sinoćnje utakmice iz Madrida će se još dugo pričati i to zbog činjenice da je sudija Turpin prvo svirao kraj meča, a zatim je zbog poziva iz VAR sobe odlučio da vrati igrače na teren i svira penal za Atletico.

To je stvorilo euforiju na tribinama među navijačima španskog kluba koji su bili sigurni da će Atletico neočekivano uspjeti da dođe do pobjede protiv Leverkusena, ali na njihovu žalost se to nije desilo.

Odgovornost s bijele tačke preuzeo je Carrasco koji je odigrao sjajan meč jer je zabio gol i upisao asistenciju, ali je podbacio u najbitnijem trenutku i nije uspio da postigne gol iz penala jer je golman gostiju odbranio njegov udarac.

Oglasi

Nakon utakmice bilo je dosta tenzija na press konferenciji Atletico Madrida, a španski novinari su pitali Simeonea zašto je Carrasco izveo penal kada je poznato da to gotovo uvijek radi Antoine Griezmann.

Griezmann je bio na terenu u tom trenutku i očekivalo se da će on izvesti penal, ali je na kraju loptu uzeo Carrasco i nije se proslavio.

Simeone je nakon utakmice odlučio da objasni zašto je baš Belgijanac izveo najstrožiju kaznu, ali njegovo objašnjenje je bilo zaista bizarno.

"Griezmann je bio previše umoran na kraju utakmice. Yannick je bio odmorniji i zbog utakmice koju je odigrao fantastično odlučili smo da on preuzme odgovornost. Imao je dovoljno samopouzdanja da to uradi i odlučio sam da on izvede taj penal. Sam je uzeo loptu i niko mu ne može zamjeriti što je promašio. Griezmann je bio umoran i zbog toga nije pucao taj penal", rekao je Simeone i dodao.

"Nisam saglasan s vama što kažete da je Antoine trebao pucati taj penal, ali cijenim svako mišljenje. Bio je baš umoran i tražio sam da lopta ide Carrascu nakon što sam vidio da sudija gleda VAR. Carrasco je jedan od standardnih izvođača penala kod nas i nije čudno što je baš on preuzeo odgovornost".

Potražite više informacija na temu Liga prvaka:

Trener Atletica poručio je da je ispadanje iz Lige prvaka jako težak trenutak za njega i ekipu.

"Teško je jer to nismo očekivalo. Ovo je drugi put u deset godina da nam se dešava ovakva eliminacija koju nismo zaista očekivali. Mislim da smo zaslužili mnogo više, ali nema vremena da se sada nešto žalimo i tražimo izgovore", dodao je.

Top Komentari

struja
Ispadanje A.Madrida je dobitak za fudbal
1 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi