Atletico Madrid bira najboljeg trenera u historiji, zna se ko ubjedljivo vodi

Jedno ime ispred svih

Atletico Madrid bira najboljeg trenera u historiji, zna se ko ubjedljivo vodi

Suspenziju šampionata zbog koronavirusa klub Atletico Madrid iskoristio je kako bi izabrao najboljeg trenera u historiji.

Popularne Jorgandžije upitale su navijače ko je najbolji trener koji je ikada sjedio na klupi njihovog kluba, a za sada jedno ime ubjedljivo vodi u izboru.

Naravno, riječ je o Diegu Simeoneu, aktuelnom treneru koji za sada ima 66 posto glasova. Iza njega nalazi se Luis Aragones. On je klub vodio u nekoliko navrata 70-tih, 80-tih, 90-tih i početkom ovog stoljeća. U glasanju dobio je za sada 27 posto glasova.

Ostali treneri koji su bili u konkurenciji za sada zaostaju mnogo. Treće mjesto dijele Meksikanac Javier Agire i Srbijanac Radomir Antić koji su dobili po dva posto glasova.

Osim pomenutih, glasati se moglo još za Ricarda Zamoru, Helenia Herreru i Marcela Dominga. Oni su dobili beznačajan broj glasova.

Potražite više informacija na temu La Liga:

Dakle, jasno je da navijači smatraju kako je Simeone najbolji trener koji je ikada sjedio na klupi kluba iz Madrida.

Argentinac je Atletico vodio do brojnih trofeja u posljednjih osam godina. S klubom je bio prvak Španije prije šest godina, osvojio je dvije titule u Evropa ligi, jedan Kup Španije, Superkup Španije i dva Superkupa Evrope. Osim toga, klub je vodio i do dva finala Lige šampiona gdje je gubio od Real Madrida više nesretno nego nespretno.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi