Atletico Madrid dogovorio sve sa kapitenom Porta, ali birokratija koči

Herrera blizu potpisa

Atletico Madrid dogovorio sve sa kapitenom Porta, ali birokratija koči

Atletico Madrid je navodno dogovorio uslove sa Hectorom Herrerom, pa bi kapiten Porta kao slobodan igrač trebao stići na Wanda Metropolitano ovog ljeta.

Ipak, birokratija frustrira Jorgandžije i prijeti da upropasti već dogovoreni transfer meksičkog "razbijača".

Herrera se nešto ranije povezivao sa Romom, ali i Interom koji je navodno bio jako blizu postizanja dogovora sa meksičkom veznjakom. Ipak, nakon toga su se pojavile informacije je Inter izgubio svaku nadu da će potpisati Herreru jer je su na Meazzi saznali da je on postigao dogovor sa Atleticom.

Sada Diario AS potvrđuje pomenute navode i saopštava da je Atletico zaista sve dogovorio sa Herrerom. Ipak, otkriveno je i da postoje prepreke Herrerinom transferu.

Naime, Herrera još uvijek nije dobio portugalske "papire", jer mu nedostaje tek par mjeseci da napuni šest godina boravka u ovoj državi.

To znači da ne ispunjava uslove za EU državljanstvo, pa bi u Simeoneovoj ekipi zauzeo dodatno mjesto za strance (igrače izvan EU), što se Jorgandžijama nikako ne sviđa.

Potražite više informacija na temu La Liga:

Inače, Herrera je u Porto stigao 2013. godine iz meksičke Pachuce za oko 11 miliona eura, a njegov ugovor sa portuglaskim velikanom ističe za manje od dva mjeseca.

Sada sve strane pokušavaju pronaći rješenje koje bi dozvolilo Herreri da što prije ozvaniči saradnju sa Atleticom...

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi

Najnovije vijesti