Kalinićev transfer mogao bi izazvati veliku zbunjenost navijača
EPA

Na izlaznim vratima Atletica

Kalinićev transfer mogao bi izazvati veliku zbunjenost navijača

Hrvatski napadač Nikola Kalinić na kraju sezone će napustiti Atletico Madrid, javljaju mediji iz Španije.

Kalinić je u Atletico otišao ljetos uz obeštećenje od 15 miliona eura, ali u Simeoneovoj momčadi se nije uspio nametnuti, pa je transfer na kraju sezone sve izvjesniji.

Barem tako tvrdi Marca, koja kao narednu stanicu u Kalinićevoj karijeri navodi Tursku. Tamošnji velikan Fenerbahče ima katastrofalnu sezonu i želi napraviti rekonstrukciju tima s kojim se planira vratiti u sami vrh, a upravo je Kalinićevo ime debelo podcrtano u listi želja za ljetni šoping.

Turcima je vjerovatno vodilja Kalinićeva epizoda u Fiorentini tokom koje je u dvije sezone zabio 27 pogodaka, a šuška se kako bi posao mogao koštati 15 miliona eura, s tim da bi u Madrid u sklopu transfera došao Elif Elmas za kojeg se interesuju Inter i Tottenham.

Fenerbahče bi Kaliniću, u slučaju da se transfer realizuje, bio ujedno deveti klub u karijeri. Kalinić je ponikao u Hajdukovoj školi, kalio se u Istri i Šibeniku, a onda je 2009. otišao u Blackburn. Poslije Engleske uslijedila je epizoda u Dnipru, zatim u Fiorentini i Milanu, da bi ljetos otišao u Atletico.

Uz Fenerbahče za Kalinićeve usluge se od ranije interesuju još Sevilla, Betis i Monaco.

Još jedan Nikola Kalinić

Zanimlivo je i da bi u slučaju transfera postao drugi Nikola Kalinić u Fenerbahčeu. Igrač tog imena i prezimena već igra za istanbulski tim, doduše košarkaški, pa bi to dodatno izazvalo zbunjenost navijača i komične situacije kakvih je već bilo.

Potražite više informacija na temu Super Lig:

Kada je Kalinić odstranjen sa Svjetskog prvenstva u Rusiji, u problemima se našao i istoimeni košarkaš, koji nije mogao da se odbrani od poruka na društvenim mrežama jer su ih pomiješali.

Košarkašu bi tako moglo postati još teže objašnjavati neupućenima da nije on 'taj' Kalinić.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi