Navijači Atletica vrijeđali igrače i napravili skandal, a klub im se osvetio bez imalo milosti

Više ne mogu tako lako do dresova igrača

Navijači Atletica vrijeđali igrače i napravili skandal, a klub im se osvetio bez imalo milosti

Endin Čaušević

Navijači Atletico Madrida našli su se na velikim kritikama nakon skandala koji se desio proteklog vikenda.

Atletico Madrid je u nedjelju na svom terenu poražen od Villarreala (0:2), a ovaj poraz je teško pao navijačima domaćeg kluba koji su odlučili svoje frustracije istresti na igračima Atletica.

Oni najvatrenijiu navijači Atletica ostali su na tribinama i nakon što je sudija svirao kraj, te su vrijeđali pojedine igrače ovog tima.

Na udaru su se posebno našli Antoine Griezmann i Mario Hermoso koji je čak htio fizički da se sukobi s pojedinim navijačima koji su vrijeđali njegovu porodicu.

Tada je policija reagovala i izvela je navijače s tribina, ali su igrači Atletica bili itekako razočarani što su do doživjeli od navijača kluba za koji igraju.

Oglasi

Zbog toga su čelnici Atletico Madrida odlučili uzeti stvar u svoje ruke i stati na stranu fudbalera ovog kluba.

Iz Atletico Madrida su poručili da žestoko osuđuju takvo ponašanje navijača, te su poručili da su zbog toga bili primorani da promijene nekoliko pravila kada je u pitanju odnos igrača prema navijačima.

Španski medijii prenose da će igrači Atletica sada ignorisati navijače koji traže od njih dresove, te da više neće davati svoje dresove navijačima nakon utakmica.

No, sve to je itekako dobro došlo čelnicima Atletica koji su na taj način promovisali svoju novu aplikaciju.

Potražite više informacija na temu La Liga:

Poručili su navijačima da se sada moraju registrovati na ovu aplikaciju ukoliko žele da dođu do dresa svojih najdražih igrača. Zbog toga više neće biti moguće da im neki igrač pokloni svoj dres nakon meča i moraju pratiti upute na ovoj aplikaciji.

Top Komentari

Navijaci vrijedjali navijace?
4 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi